Monday, 22 January 2018
A+ R A-

MaxFit Cardio

Дългогодишният опит и изследвания във функционалното трениране ни даде възможност да изградим ултимативна автентична тренировъчна система базирана на разнообразни видове спорт и бойни изкуства

MaxFit Cardio е нискоинтензивна, висококординативна система от аеробни функционални движения. Системата обединява движения на тялото със собствено тегло, тояги и гирички с техники взаимствани от източните бойни изкуства. Ще се научите да контролирате и координирате отлично тялото си в пространството, да ритате, удряте, скачате, ротирате. Методът няма състезателен характер. Целта на практикуването е да се подобри работата на сърцето, стойката, правилните движения, координацията, качеството на мускулите, гъвкавостта и издръжливостта на тялото. Благоприятства върху тонуса и вътрешната хармония у всеки трениращ.

За разлика от други разновидности на аеробните натоварвания, MaxFit Cardio набляга върху усъвършенстването не само на тялото, но и на духа и ума. По този начин ползите за практикуващия са на физическо и ментално ниво.

Трениращите подобряват концентрацията и самочувствието си в ежедневния живот в следствие на изгорените мазнини и подобреното кръвообръщение на тялото.Пулсът е във средна и висока аеробни зони като понякога достига близо до границата на анаеробно натоварване в зависимост от темпото, което се наложи.Това прави тренировката отлична за горене на мазнини. Функционалните движения при този метод имат доказана ефективност при изгарянето на калории. При една тренировка в рамките на 35 до 60минути се изгарят между 500 и 800калории. За сравнение при обикновените аеробни натоварвания се редуцират едва 300-400калории. При комбинация на здравословно хранене с MaxFit Cardio тренировки резултатът несъмнено би бил намалено телесно тегло в следствие на изгорените мазнини и калории.Методът е подходящ да се съчетава с функционалните тренировки, да се ползва като разтоварване и допълнение към тях.

Движенията в автенчичната MaxFit Cardio система спомагат за избягване на остеопороза, подобряване на функционирането и минерализацията на цялата костна система. Трениращите са по малко предразположени към депресии, имат подобрено самочувствие и духовен мир.